Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Rapport fra ekstraordinær generalforsamlingen 2017

.

Vi vil gjerne informere medlemmer og venner av Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric" at gårsdagens ekstraordinære generalforsamling var vellykket og med konstruktiv atmosfære og i nærvær av et stort antall medlemmer, akkurat som vi alle håpet.

Det ble tatt enstemmig beslutningen om å fortsette arbeidet i foreningen, som representant for interessene til det serbiske samfunnet i Rogaland og garantist for å bevare vår kulturelle og nasjonale identitet. Vi ble enige om at vi fortsatt trenger forening som fokuserer på humanitært arbeid, integrering aktiviteter rettet mot sosialt samvær, slik som barne folklore delen, og organisering av kulturarrangementer. Videre ble enig at vi trenger Foreninger som kan hjelpe oss alle til å verne om språket, tradisjoner og kultur, samt videreformidle det til våre barn.

Generalforsamling valgte enstemmig den nye ledelsen av foreningen. De valgte er:

  • Mirko Tomic - Styreleder
  • Djordje Vucetic - Nestleder
  • Zoran Sajkovic - kasserer
  • Branislav Janjusic - Styremedlem

Det ble valgt også et stort antall medlemmer som vil være under styre og deres engasjement vil bidra til organisering og gjennomføring av aktiviteter i foreningen.

For medlemmer av humanitære fond velges:

  • Nikola Lazarevic - Leder
  • Goran Stjepanovic - Nestleder
  • Dr. Dobrinko Socanski - Medlem

Det ble også valgt tilsynsrådet med Vlada Maksimovic og Aleksandar Mladenovski, som medlemer

Vi takker alle deltakerne på gårsdagens generalforsamling, og ønsker de nye styremedlemmene lykke til og suksess i sitt videre arbeid. Videre takker vi alle avtroppende styremedlemmene for deres arbeid og innsats.

Mer informasjon, nyheter og planer i Foreningen vil bli publisert på vår hjemmeside og facebook siden i nær fremtid.

Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric"

Folklore seksjon Verdens Barne Dag 2017

.

Våre små ambassadører har på lørdag 25.03.2017, foran en fullpakket sal i Sølvberget, spilt tre nasjonale danser, og dermed presenterte Serbia på Verdens Barnas dag. Musikk koordinator av folklore seksjon, Prof. Momir Novaković, følgte de på trekkspill

Takk til Agneta Bendiksen og Sølvberget for invitasjon til å delta i programmet! Vi takker også alle dere som har tatt seg tid til å besøke Sølvberget i dag.

Og til slutt, mange takk til koreograf Branko Klasnetić og alle de frivillige som gjennom hardt arbeid og fantastisk engasjement bidro til suksess for denne forestillingen.

Vi benytter anledningen til å invitere alle interesserte barn til å delta i folklore seksjonen av Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric"

Barnas verdensdag 2017

.

Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus inviterer, Lørdag 25. mars, til familiefestival med verksteder, aktiviteter, dans, utstillinger og mat for barn i alle aldre.

Ved arrangementet Barnas verdensdag 2017 kommer våre yngste medlemmer å utføre serbisk nasjonal dans. Barna vil danse tre serbiske nasjonale danser. Musikk koordinator av folklore seksjon i Serbisk Forening «Ivo Andric» Rogaland, Prof. Momir Novakovic skal følger de på trekkspill.

Vi inviterer alle medlemmer, samt alle som vil oppleve litt av vår kultur å støtte våre barn og besøke Barnas verdensdag 2017.

Mer informasjon på Sølvebergets hjemmeside

Velkommen!!!

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss