Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Regelmessige seksjoner i andre halvdel av 2023.

.

 

Kjære medlemmer og venner,

Vi ønsker å informere dere om at våre faste aktiviteter har startet opp igjen i september. Hvis dere ikke har blitt medlemmer ennå, vil vi gjerne oppfordre dere til å delta og tilbringe kvalitetstid med oss!

▶️ Folkedansgruppen "Opančići" starter opp igjen søndag 20. september. Gruppen "Opančići" er dedikert til våre yngste medlemmer, barn i alderen 6 til 12 år. Aktivitetene vil finne sted på Madla bydelshus (Åsta Kongsmors gate 20, 4044 Hafrsfjord) hver onsdag fra 17.30 til 18.30. For mer informasjon, kan dere kontakte Bojana Zoranović på 40605656 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi ønsker også å takke Marina Ranđenović for hennes dedikerte innsats og mange års ledelse av "Opančići"💐. Vi ønsker også Bojana Zoranović lykke til med å lede "Opančići" fra dette året🍀🌸.

▶️ Folkedansgruppe for voksne og ungdom har allerede begynt, men det er fremdeles mulig å bli med, og vi ser frem til å ønske dere velkommen. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, bare godt humør og positivt engasjement! Øvelsene vil bli holdt på Madla bydelshus (Åsta Kongsmors gate 20, 4044 Hafrsfjord), hver torsdag fra 17.30 til 19.00. For mer informasjon, kan dere kontakte Gordana Milovanović på 96889498 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

▶️ Gratis svømming for foreningsmedlemmer er mulig hver mandag fra kl. 20.00 til 22.00 ved Auglend skole (Hjalmar Johansens gate 32, 4019 Stavanger). På grunn av begrensede plasser, kun 15 personer samtidig, må dere melde dere på på forhånd til Tanja Đurđević på telefon 900 27 751 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

▶️ Barnehage for førskolebarn (5 år gamle barn) holdes på Gausel skole (Gauselbakken 103, 4032 Stavanger) fra 9.45 til 11.15. For mer informasjon, kan dere kontakte Lejla Dinić på 40101935 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

▶️ Undervisning for skolebarn (fra 1. til 8. klasse)(fra 1. til 8. klasse) i tilleggsskolen avholdes også på Gausel skole (Gauselbakken 103, 4032 Stavanger). Undervisningen foregår:

  • Fra 9:45 til 12:00 for barn i første, tredje og fra femte til åttende klasse
  • Fra 12:15 til 14:30 for barn i andre og fjerde klasse

УHvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte lærerne Natasha og Sanja på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Vi vil også takke St. Dimitrije Thessaloniki menighet i Kristiansand for deres samarbeid med vår forening og for å ha donert bøker til barna i tilleggsskolen for dette skoleåret. Vi vil også takke familien Krasnić som har hjulpet oss med å skaffe bøkene til en rimelig pris.

▶️Vi vil snart starte med et gratis norsk språkkurs for våre medlemmer.

Kurset vil sannsynligvis bli avholdt online, og vi vil gi dere nøyaktig dato og tid snart. Du kan melde deg på en av to grupper, nybegynnere, A1/A2, eller avansert nivå, B1/B2. Send påmeldinger til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 451 34 970. Norsk språkkurs vil bli gjennomført i samarbeid mellom Stavanger kommune og Foreningen for serbere i Rogaland

▶️Til slutt, ikke glem, komedieshowet "Брачни превртљивци" med Olga Odanović, Miloš Đorđević og Sonja Knežević. Du kan kjøpe billetter med rabatt frem til 1. oktober: 270 kroner for foreningsmedlemmer og 350 kroner for de som ikke er medlemmer. Etter 1. oktober vil billettene koste 320 kroner for foreningsmedlemmer og 400 kroner for de som ikke er medlemmer. 🎫 Billetter kan kjøpes via Vipps-appen, 808766.

🏟 Sted: Bekkefarets bedehus (Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger)

📅 🕖Tidspunkt: 29. oktober kl. 18:00

or de yngre barna vil det være tilsyn under forestillingen på Bekkefarets lokaler. Registrer barna for tilsyn via e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Kulturkafé "Mat fra Serbia" og teaterstykker "Sokin i Bosina"

.

Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić" ønsker velkommen til Kulturkafé "Mat fra Serbia"!

Vi forbereder både mat- og kulturopplevelser for Kulturkaféen.

Sted og tid:

Sølvberget bibliotek og kulturhus, (Sølvberggata 2, 4006 Stavanger), Salongen i 4. etasje på Sølvberget fra kl. 11 til 15.

   KULTUR:

  • Våre minste dansegruppe "Opančići" (6-11 år) vil opptre med serbisk "Kolo" dans kl. 12.30
  • Det vil bli salg av autentiske og håndlagde serbiske produkter som: silkeskjerf,håndmalt med motiver av middelaldersk serbisk klosterpynt, håndlagde putevar, tøfler og andre suvenirer med serbiske broderier
  • Vi deler brosjyrer med info om Serbia som reisemål

   MAT:

  • Suppe med "dumplings" (retten som et standard serbisk måltid begynner med)
  • Sarma (surkål fylt med kjøttdeig og ris) med bagett og ost med susam ("kuglice od sira sa susamom")/ost med varm pepper ("urnebes")
  • Moussaka med coleslaw
  • Burek* (fylt med kjøttdeig eller ost) med yoghurt
  • Tradisjonelle serbiske kaker

   Arrangeres i samarbeid med Sølvberget bibliotek og kulturhus.

   *Spesiell takk til våre bakere Andjela Levic og Bojana Stojkovic

Teaterstykker "Sokin i Bosina"

I samarbeid med foreninger fra Serbisk Riksforbund arrangerer vi forestilling "Sokin i Bosina", 26.3.2023.

Billettene kjøpes via Vipps nr. 115043. Billett pris er 400 nok. For Foreningens medlemmer 350 nok.

Adresse: Bekkefaret Bydelshus, Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger Forestilling begynner kl 18:30.

Vi organiserer barnepass. Vennligst meld barna på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Invitasjon til Årsmøte i Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andric"

.

I henhold til §11 av Vedtekter til Foreningen, inviterer vi medlemmer til Årsmøte den 19. februar 2023. kl. 11 i Madla Bydelshus (Åsta Kongsmors gate 20, 4044 Hafrsfjord).

Vi håper at medlemmene har mulighet å møte opp i størst mulig grad for å få informasjon om regnskapet til Foreningen, arbeidet som ble gjort i 2022, også delta i utabeidelsen av plan for 2023. der vi ønsker å styrke innsats relatert til sports seksjon og folklore-seksjonen.

Vi inviterer også de som ikke er medlemmer i Foreningen å delta som observatører. De som ikke har betalt kontingent for 2022 kan ikke velges inn i styret i Foreningen og Humanitærfondet og vil ikke ha stemmerett i Årsmøtet.

Vi informerer også om at i samsvar med vedtekten for Foreningen, skal i følgende Årsmøte velges:

✔️Styreleder

✔️Nesteleder

✔️Sekretær

✔️Leder til Humanitær fond

✔️To styremedlemmer til Humanitær fond

Andre ledig plass i styret vil avhenge av antall og affiniteter til de som melder sin interesse for å bli del av styret.

Vi inviterer alle interesserte til å melde sin interesse innen 10. februar 2023 for å engasjere seg i styret. Styremøter holdes en gang i måneden. Styret er i prinsippet ikke eksekutivkomite for prosjekter og seksjoner, med mindre medlemmene av styre selv ønsker å engasjere seg i organisasjonen av prosjekter og seksjoner.

For mer informasjon ring 45134970 eller skriv til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Avstemningen vil bli avholdt på Årsmøtet.

Dagsorden:

1. Åpning av møte, og opptak av fortegnelse over møtende

2. Valg av møteleder, referent samt 2 medlemmer for godkjenning av protokoll

3. Godkjenning av innkalling og dagsorden

4. Godkjenning av årsberetning

5. Godkjenning av årsregnskap

6. Valg av styreleder, nesteleder, sekretær. styremedlemmer og medlem av organisasjonskomiteen til Humnanitær fond

7. Godkjenning av plan og budsjett for 2023.

8. Diverse

9. Godkejnning og underskrivning av protokoll

Vi ber alle medlemmer melde til styre, via vår kontakt skjema innen 10. februar, om de ønsker noen andre saker i dagsorden.

Styre i Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić"

Julens humanitær aksjon i Serbisk forening”Ivo Andric” i Rogaland

.

Våre kjære,

Og i år ønsker Humanitarian Fond  "Ivo Andrić" foreningen å fortsette med det edle målet til vår organisasjon og hjelpe barn i hjemlandet i jule-humanitæraksjonen.

Styret for det humanitære fondet vedtok enstemmig at årets humanitær aksjon vil være dedikert til å hjelpe de yngste onkologiske pasientene ved barneklinikken ved UKC Kragujevac ved å kjøpe en vene finner og den tilsvarende holderen for den. Mangelen på denne enheten fører til at de yngste pasientene som mottar aggressive terapier intravenøst går gjennom enda større smerte på grunn av vanskeligheten med å finne friske årer.

Prisen på denne enheten i Serbia er 360.000 dinarer, som er cirka 32.000 norske kroner.

Som med den første aksjonen i år, da vi med deres hjelp samlet inn midler og hjalp skolene i KiM og barna i "Plava skoljkal"-foreningen, inviterer vi også denne gangen til å støtte aksjonen med dine donasjoner til HF konten: 1503.49.37122 eller til VIPPS 686439 HF og derved hjelpe barn som trenger hjelp.

Målet vårt er å samle inn 24.000 kroner innen 14. januar.

Det er allerede samlet inn rundt 8000 kroner til denne kampanjen gjennom salg av kaker.

Nok en gang vil vi takke alle som gjennom donasjoner eller på andre måter har støttet arbeidet til HF i de tidligere aksjonene.


Styret i Humanitær Fondet ønsker deg et godt nyttår og jul


Kulturkafé "Mat fra Serbia"

.

Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić" ønsker velkommen til Kulturkafé "Mat fra Serbia"!  

Vi forbereder både mat- og kulturopplevelser for Kulturkaféen.  

KULTUR:

- Våre minste dansegruppe "Opančići" (6-11 år) vil opptre med serbisk "Kolo" dans kl. 13  

- Det vil bli salg av autentiske og håndlagde serbiske produkter som: silkeskjerf,håndmalt med motiver av middelaldersk serbisk klosterpynt, håndlagde putevar, tøfler og andre suvenirer med serbiske broderier

- Du vil se en dokumenarfilm av Turistorganisasjonen i byen Loznica "Lilanje u Loznici". Filmen ble valgt ut til flere turistfilmfestivaler kl. 14

https://youtu.be/byqLQ4InKzE

- Vi deler oppskrifter for to serbiske retter og brosjyrer med info om Serbia som reisemål  

MAT:

- Suppe (retten som et standard serbisk måltid begynner med)  

- Sarma (surkål fylt med kjøttdeig og ris) med potetmos

- Serbisk gulasj (gryterett med kjøtt, en rett som er karakteristisk for Nord-Serbia) med pasta  

- Burek (fylt med kjøttdeig eller ost)  

- Tradisjonelle salater, gjærbakst, "čvarci", "kajmak" og kaker.  

I tillegg til våre verdifulle medlemmer og styret, vil vi også ha profesjonell hjelp fra:

Milan Džudović (https://www.facebook.com/herligedalekafe/), Nikola Takić, Igor Radin, Anđela Lević (https://www.facebook.com/bakentakesvg/) og Bojana Stojković (https: //www.facebook.com/profile.php?id=100075887665213).

Tid: 19. november kl 12.00 til 16.00

Sted: Brødregata 16, 4012, Stavanger sentrum

Fra klokken 12.00 til 14.00 kan du kun kjøpe mat å spise inne i bygget, etter klokken 14.00 selger vi mat å ta med.

Arrangeres i samarbeid med internasjonale organisasjoner. 


Vi sees!

Den andre årlige humanitære aksjonen til foreningen "Ivo Andrić" i 2022.

.

I samsvar med vedtakene til humanitære fondet for Det Serbiske Forbundet i Rogaland "Ivo Andrić", i desember 2022 vil den andre årlige humanitære aksjonen til vår forening vil bli gjennomført.

Målet med fondet er å hjelpe følgende prosjekter som er beregnet for barn og unge og som må være gunstig for minst TI barn;

1. Støtte til organisering av skoler, leirer og utdanningsverksteder

2. Støtte til helse- og vitenskapelige institusjoner

3. Støtte til utvikling og anskaffelse av lærebøker, bøker og læremidler til skoler og biblioteker

4. Støtte til organisering av arrangementer, ungdom - sport og kultur - kunstneriske arrangementer

5 Støtte til medier, mediekunnskaper og digitale kommunikasjonsprosjekter

6. Støtte til prosjekter for å forbedre leve- og helsemessige forhold

Vi inviterer alle som trenger hjelp og faller inn i en av de ovennevnte kategoriene og er i samsvar med reglene. ( prosedyrenhttps: // ivoandric. no / sr / humanitarni-fond / pravilnik-rada-fonda.html  ) Vi inviterer til for å søke om hjelp ved å fylle ut kontaktskjemaet på nettsiden innen 15.12. 2022.

https://ivoandric.no/sr/humanitarni-fond/kontakt-sr-hf.html 


DISSE KAN IKKE DELTA 

 • Direkte eller indirekte brukere av budsjettmidler
 • enkeltpersoner 
 • økonomiske enheter

De innsendte søknadene vil bli behandlet fortløpende og innen 15.12 2022 

 HF -styret vil avgjøre hvem som skal hjelpes i den andre humanitære aksjonen i år.


Styret for Humanitære fondet i foreningen "Ivo Andrić"