Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Ett lære- og vennskapsrike...

.

Den 12. september ønsket vi elever og foreldrene velkommen til Serbisk språk- og kulturskole i Stavanger, som er siden dette skoleåret  et skole annerkjent og sponset av  Departementet for utdanning, vitenskap og teknologisk utvikling i Republikken Serbia. I parallelt ble det også ettablert en klasse for førskolealder sponset av Serberforeningen i Rogaland "Ivo Andrić".

Elevene  ble ønsket velkommen av lærerne Sanja Hundhamer (skoleelever) og Gordana Vulićević (førskolegruppe). Det ser ut til at barna savnet skolen, vi lurer på om det er på grunn av læring eller sosialt samvær J . Ta en titt på bildene og nyt den rene positive energien som bæres av våre yngste.

Vi vil lære kyrillisk alfabet, korrekt bruk av ord og uttrykk, utvide vokabular, bli kjent med serbisk historie, tradisjon, kultur og mye mer, men som like viktig, om ikke viktigere, som før, vil vi dyrke  barnas sammvær, livslange vennskap og jobbe med å styrke  identitet til våre barn.

Online timer – serbisk språkundervisning

.

Vi inviterer de som er interesserte i individuelle online timer med serbisk språkundervisning  til å melde interesse  på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Påmeldingsfrist er 1,9.

Undervisning er organisert i samarbeid med Akademisk serbisk asosiasjon, som er den eneste akkrediterte skolen i Serbia for å lære serbisk som fremmedspråk via Skype. Undervisning blir holdt  av professorer som har mange års erfaring i arbeid med utlendinger.

I tillegg til å lære det serbiske språket, kan alle deltakere, hvis de uttrykker et ønske til det, bli kjent med serbiske historie, kultur og tradisjon gjennom serbiske språktimer.

Aktivitetsplan for høst 2020.

.

Kjære medlemmer og venner til Foreningen,

Vi håper at dere alle er friske og har det bra, at dere hadde en fin ferie og er nå klare for nye felles prosjekter og aktiviteter.

I år vil vi ikke kunne gi den vanlige aktivitetsplanen for tre måneder fordi tiltakene knyttet til å forhindre spredning av Corona-viruset endres ofte og ikke tillater oss å planlegge aktiviteter i en lengre periode med sikkerhet.

Nedenfor er informasjon om seksjonenes arbeid og om prosjektene. Tidspunkt  og sted for alle seksjoner og aktiviteter, samt mer detaljert info,  vil bli kunngjort senere i separate infoskriv.

SEKSJONER:

Serbisk  språk- og kulturskole i regi av Departementet for utdanning, vitenskap og teknologisk utvikling i Republikken Serbia, vil starte med undervisning i september. Undervisning vil også bli arrangert for førskolebarn.  Tiltakene angående korona viruset  vil være i samsvar med tiltakene som er foreskrevet for andre skoler i Stavanger kommune.

Kurs "Norsk språktrening" starter i september.

Kurs «Serbisk språk for voksne" vil bli organisert i form av online individuelle timer i samarbeid med Akademisk Serbisk Asosiasjon fra Serbia. En invitasjon til de som er interessert i å melde seg på og mer informasjon om kurset vil bli publisert i et separat melding.

Oppstart av sportsseksjonen og folklore-seksjonen (for barn, ungdom og seniorer) blir utsatt og vil bli revurdert  i slutten av september. I den anledning vil vi konsultereoss  med helsetjenesten i Stavanger kommune og handle i samsvar med anbefalingen vi mottar.

 

PROSJEKTER:

Vi inviterer barn til kino. Mer informasjon kommer snart.

ANNET:

I løpet av sommeren fikk vi den gode nyheten at Serbisk Utenriks Departement tildelte 100 000,00 RSD til vår Forening for å organisere et kreativt verksted med  Uroš Petrović i Stavanger. Som vi allerede har nevnt, er alt veldig usikkert. Vi håper imidlertid at vi kan realisere dette prosjektet innen februar 2021.

Basert på forespørsel og foreslåtte prosjekter tildelte Stavanger kommune oss 53.000,00 kroner for driftskostnadene til Foreningen og 25.000,00 kroner for å organisere kurset "Norsk språktrening".

En påminnelse om å betale medlemskontingent ble sendt i juni. Vi ber alle sjekke om medlemsavgiften ble betalt. Gi oss beskjed på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har problemer med å betale fakturaen, hvis du ikke har mottatt den, om du har flyttet, eller om du ikke vil være medlem av foreningen lenger.

Så mye for nå. Mer detaljerte individuelle infoskriv  vil følge innen kort tid.

Styret og koordinatorene i seksjoner

Barn og unge i Stavanger sjansen til å prøve en rekke nye, spennende og utfordrende aktiviteter

.

I år avsatte Stavanger kommune nærmere syv millioner kroner til å organisere aktiviteter for barn og ungdom i sommerferien. Alle aktiviteter vil foregå i skoleferien, men har forskjellige startdatoer.

Aktiviteter utføres i samsvar med gjeldende tiltak for å forhindre koronavirusinfeksjon.

Aktiviteter er gratis.

 

https://www.stavanger.kommune.no/nyheter/43-aktorer-skal-lage-drommesommer-for-barn-og-unge/

Påmelding til skoleåret 2020/21 er åpent

.

Kjære barn og foreldre,

Etter avtale med Serbisk ambassade i Oslo åpner vi påmelding for skoleåret 2020/2021.

Alle interesserte kan laste ned vedlagte søknadsskjema her.

Send en kopi / bilde av det utfylte søknadsskjemaet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Foreningen trenger originalen også, så send det i posten  til Serbisk forening og Rogaland, Christian Jacobsens gt 15, 4010 Stavanger, eller overlever det til Sanja Hundhammer eller Milena Stojković.

Vi inviterer også barn under 6 år til å melde seg. Basert på antall søknader, vil vi vurdere muligheten for å etablere en gruppe på førskolenivå.

Mer presis informasjon vil bli publisert så snart den er tilgjengelig. Foreløpig kan vi bekrefte at skolen vil holde på Gausel skole, Gauselbakken 103, 4032 Stavanger, og at de vil jobbe i henhold til lærebøkene for diasporaen som er tilgjengelig på nettstedet til Utenriksdepartementet.

Invitasjonen er gyldig for alle barn, uavhengig om familien er medlemm av foreningen eller ikke.

Vi håper å få skole fylt med mange med elever og gleder oss til det nye skoleåret.

Vi ønsker alle en fin sommerferie.

Styret i Serbisk forening i  Rogaland "Ivo Andrić"

Påminnelse om å betale medlemskontingent for 2020

.

Kjære alle,

En påminnelse om å betale medlemskontingent for 2020. ble sendt denne uken.

For at foreningen skal kunne fortsette å jobbe med den planlagte kapasiteten, trenger vi din støtte ved å betale medlemskontingenten for 2020. hvis du ikke allerede har gjort det.

Målene til Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andrić" er å pleie serbisk tradisjon og kultur, bevare språket og identiteten til serbere i Norge, samt utvikle vennskap og gjensidig samarbeid mellom det serbiske og det norske folk. En av de viktige aktivitetene til Foreningen er humanitært arbeid.

Deltakelsen i aktivitetene er gratis, og foreningens arbeid er først og fremst basert på frivillighetsarbeidet fra en rekke aktive medlemmer. Når vi organiserer kulturarrangementer og samvær, prøver vi, i den grad det er mulig, å gjøre det mulig for de som ikke er medlemmer av foreningen å delta.

Som forening, og basert på antall medlemmer med betalt medlemskontingent, mottar vi fra Stavanger kommune midler og fordeler som er veldig viktige for Foreningens arbeid, for eksempel for skolen, folklore og idrettsseksjonen, samt gjennomføringen av en rekke prosjekter.

Betaling av medlemskontingenten er også mulig via Vipps. Nummer til Foreningen er 115043.

På forhånd takk.

Styret