Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Hjelp Milos fra Prokuplje

.

Humanitær aksjon i oktober måned 2015

Etter sommerpausen og innsamling av nye midler for vårt humanitære fond, fortsetter vi med humanitæraksjoner. I oktober har vi bestemt oss for å hjelpe Milos Stanojevic fra Prokuplje, en ungdom med alvorlig svekket helse i en kjempe vanskelig økonomisk situasjon. Om Milos sin situasjon skrev mediene i fjor, men noe særlig hjelp, dessverre, uteble.

Milos er bare 18 år, men har allerede bak seg 10-års kamp mot sykdom og fattigdom.

Heller ikke mediaoppslag om den vanskelige økonomiske situasjonen til Milos Stojanovic fra Prokuplje, som for 10 år siden måtte operere en kjevesvulst, har endret noe. Tvert imot, hans tilstand er blitt verre, og håpløshet større.

Den første operasjonen skjedde 13. oktober i 2004 på maksilofacial kirurgisk avdeling ved VMA (Det Militærmedisinske Akademiet) i Beograd. Da ble svulsten fra en side av kjeven fjernet. Siden har Milos regelmessig besøkt klinikken for kontroll. I mars 2013 fant de en svulst også på andre siden av kjeven. I midten av april ble han innlagt på sykehuset, men raskt send hjem, hvor han måtte vente på operasjon til 20. mai. Han ble operert med lokalbedøvelse. Som om ikke det var nok, har Milos brukket bein som 12-åring, og da viste det seg at han lider av mangel på kalsium og beinskjørhet. For 4 år siden gjennomgikk har en komplisert kneoperasjon, der han fikk et metallimplantat. Etter det kan han ikke normalt gå på do.

På tross av alt gjør Milos det meget bra på skolen, og har ingen fravær! Hans livsvilje og pågangsmot gir også foreldrene lyst til å leve og kjempe.

Foreldrene sliter for å få endene til å møtes. Foreløpig bor de i en leid 1-roms leilighet i Prokuplje. Faren Goran har mistet jobben, sparepengene er brukt opp, fordi inntektene er mindre enn utgiftene. "Med uløst bolig- og økonomisk situasjon, med alle faste reise- og andre utgifter, kommer vi ikke til å klare oss uten noens hjelp", sier mor Jasmina.

Som vanlig setter vi av 1500 kr fra vårt humanitære fond, og inviterer alle med god vilje og stort hjerte til å støtte opp om denne aksjonen med sine bidrag. Dere kan enkelt delta i aksjonen ved å betale ønsket beløp til vår humanitære konto:

1503.49.37122.
Betalingen merkes med "Hjelp til Milos Stojanovic"

Frist for pengeinnsamling er 21. oktober. I henhold til våre prinsipper hittil (direkte og konkret hjelp i varer og tjenester) har styret i Foreningen bestemt at hjelpen skal fordeles på følgende måte:

  • Milos skal få betalt egenandel for 30 behandlinger med svømming, for å styrke muskler, på avdelingen for rehabilitering ved sykehuset i Prokuplje.
  • Vi skal skaffe 3 kubikkmetere ved for oppvarming i vinteren til Milos sin familie.
  • Resten av penger skal gå til anskaffelse av vitaminer og mineraler, som på matvarer.

Ved dette, takker Foreningens styre på forhånd vår lokale humanitærkoordinator i Prokuplje, for hjelp der ute i felten. Humanitærkoordinator er ansvarlig for å motta pengene fra oss, skaffe og bringe humanitærhjelp til Milos, samt returnere dokumentasjon om alt dette til vår Forening.

Vi håper at sammen kan vi lykkes i å bedre leveforhold til Milos Stojanovic.

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss