Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Jule veldedighetsaksjon for 2023

.

Kjære alle sammen,

I vårt ønske om å oppfylle organisasjonens noble mål og gjøre begynnelsen på det nye året og julehøytiden lysere for barn i nød, lanserer Humanitær Fonds Forening av serbere i Rogaland en julehumanitær aksjon og inviterer deg til å delta.

Humanitær Fonds komité har besluttet å hjelpe barn i to institusjoner, "Sikre barns hus" Shelter i Novi Sad (https://www.csrns.org.rs/) og de unge fotballspillerne i FK "Borac" fra Drvar (http://www.opstinadrvar.net/fk-borac-drvar/).

Vår intensjon er å gi "Sikre barns hus" Shelter en profesjonell støvsuger for å bidra til å opprettholde hygiene i deres boareal. På den andre siden trenger de unge utøverne ved FK "Borac" fotballsko for å oppnå bedre resultater.

Målet vårt er å samle inn 25 000 NOK innen 14. januar 2024. Du kan gi donasjoner via Vipps-applikasjonen på nummer 686439 eller bankkonto: 1503.49.37122.

"'Sikre barns hus' Shelter ble grunnlagt i 2003 som en organisatorisk enhet av Sosialtjenesten i byen Novi Sad, som svar på den økende behovet for øyeblikkelig omsorg for et økende antall barn som står overfor svært traumatiske livssituasjoner.

Inntil den beste mulige, mer permanente løsningen på barnets livsproblem - revitalisering av familien for å gjenoppta barnet, plassering i en slektning eller fosterfamilie, i en institusjon for sosial omsorg eller adopsjon - streber vi etter å sikre at barn og ungdom (i alderen 4-18 år) i vår institusjon får eksistensiell trygghet, varme, nødvendig faglig bistand, dvs. kunnskap og ferdigheter for å lindre traumer forårsaket av uventede livsomstendigheter de befinner seg i.

Siden grunnleggelsen i 2003 har vårt 'Sikre barns hus' forhåpentligvis vellykket lindret eller bidratt til å løse livsproblemer og traumer for over 3 500 barn som er ofre for vold, misbruk og forsømmelse, samt barn av foreldre hvis omsorgsevne er akutt kompromittert på grunn av uventede, ugunstige livsomstendigheter (naturkatastrofer, eksistensielle trusler, sykdom)."

"Fotballklubben "Borac" fra Drvar ble grunnlagt i 1924, og neste år markerer et århundre med eksistens. Det er viktig å nevne at vi overlevde selv under de mest vanskelige forholdene, på 1990-tallet under den defensive-hjemlandskrigen, ble vi tvunget til å forlate Drvar, og vi "bar" med oss klubben vår for å bygge den opp igjen og returnere den.

I dag samler vår fotballklubb unge mennesker og lærer dem gjennom sport hvordan de kan bli ekte individer og vokse opp friske.I den eldre seksjonen har vi 23 fotballspillere, mens den lille fotballskolen har 70 barna. De trener under vanskelige forhold, uten utstyr, fotballsko og rekvisitter. Rommene de bruker lekker, og det er ikke vann."

Vi inviterer deg til å bidra til dette ærverdige prosjektet i henhold til dine muligheter og være en del av vår humanitære fellesskap.

Med vennlig hilsen,

Styre for Humanitær Fondet til Serbisk forening i Rogaland Ivo Andrić

Plan for hendelser i slutten av oktober og november

.

 

Kjære medlemmer og venner,

▶️ Du kan fortsatt kjøpe billetter til den fantastiske komedien "Bračni prevrtljivci", som besøker oss denne helgen, 29. oktober. Billettene koster 320 kroner for medlemmer og 400 kroner for de som ikke er medlemmer av foreningen.

🏟 Sted: Bekkefaret bydelshus (Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger)

📅 🕖 Tidspunkt: 29. oktober klokka 18:00

🎫 Billetter kan kjøpes via Vipps-appen, 808766.

▶️ Servisk Forening "Ivo Andrić", i samarbeid med Direktoratet for diaspora og serbere i regionen, utlyser en konkurranse om anskaffelse av folkedrakter fra Šumadija-området for barn og ungdom.

Alle tilbud skal sendes til e-postadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. senest innen 28. oktober 2023. Vi takker også Direktoratet for diaspora, som er medfinansiør av dette prosjektet for våre folkedansutøvere i Rogaland.

▶️ Er du klar for moro? 🥳🥳 Våre folkedansere fra ungdoms- og voksenensemblet inviterer deg til en vanlig, men fantastisk samling med musikk, dans og god stemning. 🤩💃🕺

Vi vil sørge for flott musikk 🎼🪗 og alkoholfrie drikker 🧃🥤, og vi ber deg ta med deg noen salte eller søte snacks og godt humør.

Vi er stolte av at stadig flere mennesker blir med i vårt folkedanseensemble for ungdom og voksne hver uke. Du kan også bli med på ukentlige øvelser hver torsdag klokka 17.30 i Madla bydelshus.

🎫 Gratis inngang

🏟 Sted: Madla bydelshus (Åsta Kongsmors gate 20, 4044 Hafrsfjord)

📅 🕖 Tidspunkt: 10. november fra klokka 19 til 23

Påmelding er obligatorisk senest innen 9. november til e-postadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Alkohol er ikke tillatt!

▶️ I samarbeid med menigheten "St. Dimitrije Solunski" i Kristiansand og Solvberget bibliotek og kultursenter i Stavanger, inviterer vi deg til visning av filmen "Dødsleiren i Karasjok".

En ubetalt historie om uskyldige serbiske fanger i Norge, okkupert av Tyskland, og de norske som risikerte sine liv for å hjelpe dem. Dokumentarfilmen, regissert av Sjetil Palmkvist og produsert av Branko Dimović Dimeski, ble laget med stor hjelp fra historikeren Knut Flovik Thoresen, for å minnes de serbiske ofrene under andre verdenskrig i norske fangeleirer. Av nesten 4000 deporterte fanger fra Kongeriket Jugoslavia, mistet 2398 av dem livet i Norge og kom aldri tilbake til sine hjem. 95% av dem var serbere. Også barn ble sendt til leirene, 102 av dem, hvorav den yngste var bare 12 år. I Karasjok, den mest brutale av de fem leirene i Norge, var dødsraten høyere enn selv i Auschwitz.

Sted: Solvberget bibliotek (Sølvberggata 2, 4006 Stavanger│Kjelleren)

Dato og tid: 19. november kl 17:00

Språk: norsk/serbisk

Oversettelse: serbisk

Gratis inngang

Spesielle gjester: Filmregissør Sjetil Palmkvist og sogneprest i St. Dimitrije Solunski kirke i Kristiansand, Svetislav Radjen.

▶️ Våre yngste folkedansere "Opančići" forbereder seg vellykket på sin første store reise, finansiert av foreningen vår. Alle "Opančići" reiser til Jesenjem 18. november, der de skal opptre som en del av programmet "Serbisk tradisjon og kultura 'St. Archangel Mikhail'", arrangert av vårt brorskap "Miloš Obilić".

▶️ Ikke glem at hvis du er medlem av foreningen, kan du bruke svømmebassenget gratis på mandager fra 20:00 til 22:00 på Auglend skole (Hjalmar Johansens gate 32, 4019 Stavanger). Du trenger bare å melde deg på hos Tanja Đurđević på telefonnummer 900 27 751 før du kommer.

▶️ Radio Television of Vojvodina and Radio Novi Sad rapporterte igjen om arbeidet i vår forening. Hvis du vil høre programmet, kan du gjøre det via denne lenken.

🎭 Bračni prevrtljivci

.

Olga Odanović inviterer deg til forestillingen "Bračni prevrtljivci" den 29. oktober i Stavanger. 🤩🤗🎭

Du kan fortsatt kjøpe billetter med rabatt. Frem til 1. oktober koster billetter for foreningsmedlemmer 270 kroner og 350 kroner for de som ikke er medlemmer. Etter 1. oktober vil billettene koste 320 kroner for foreningsmedlemmer og 400 kroner for de som ikke er medlemmer i foreningen.

🎫Du kan kjøpe billetter via Vipps-appen, 808766.

🏟Sted: Bekefaret bydelshus (Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger)

📅🕖Tidspunkt: 29. oktober klokken 18.00

Forestillingen er egnet for barn over 15 år. Det er muligheter for barnepass under forestillingen i Bekefaret-bygningen. Registrer barnet ditt for barnepass ved å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Dette er en morsom komedie som vil få deg til å le hjertelig! Bli med Vanja, Emilija og Boris på et livs eventyr som kan være historien til oss alle. "Dette er en forestilling om skjebner rundt oss. Vennskap fra gymnastiden blir fornyet etter feiringen av avslutningen. Alt ser ut til å være som før, men det er flere 'men'. Kvinner, menn, jenter, gutter... i en virvelvind av yrker og situasjoner som bare livet kan skape." - Cile Neimarević

https://www.https://www.pozoriste-slavija.co.rs/bracni-prevrtljivci/

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss