Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

«Nečista krv - Greh predaka» 5.9. på Odeon kino i Stavanger

.

Vi inviterer på kino igjen! 

Vi går tilbake til kinoene med et fantastisk historisk skuespill. «Nečista krv - Greh predaka» 5.9. på Odeon kino i Stavanger. 

Dette filmeventyret er skapt ut fra motivene til de tidløse verkene til den legendariske Bora Stanković, og tar oss med på en fantastisk reise inn i fortiden i en tid med store endringer i Serbia. Rollelisten ledes av Dragan Bjelogrlić i en av hans beste roller, og ved siden av ham er Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Nela Mihailović, Feđa Štukan og mange andre. En filmopplevelse vi bare kunne ønske oss tilbake til kinoene. En film full av energi og følelser. 

På grunn av tiltakene som er betinget av den nåværende pandemien, er kapasiteten til salene redusert, så vi anbefaler alle å få billettene så snart som mulig: Kjøp (odeonkino.no)

Annet informasjon: www.helse.ch

Prosjekt i samarbeid med Stavanger Kommune og HR selskap Virtuala

.

Vi inviterer interesserte til å søke om deltakelse i prosjektet vi organiserer i samarbeid med Stavanger kommune og selskapet Virtuala. Prosjektet har som mål å gi våre medlemmer profesjonelle, individuelle råd når de søker jobb.

Midler sponset av Stavanger kommune for dette prosjektet initiert av foreningen "Ivo Andrić" dekker kostnadene for de fem første medlemmene som søker.

Hvis disse konsultasjonene viser seg nyttige og det er interesse blant medlemmene, vil Foreningen prøve å utvide antall deltakere og finansiere konsultasjoner fra andre kilder.

Søknad sendes på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kursstart: september 2021.

Søknadsfrist: 20.8.2021.

For mer informasjon, se videoen utarbeidet av Eva Kanic-Pieterse


La Balkanella, den første opptreden i Stavanger

.

For en opplevelse!

For alle oss som lengter etter hjemlandet vårt, hvor lengselen blir sterkere hver dag, og ikke svakere som "noen lover", hvilken opplevelse det er å høre "Još ne sviće rujna zora", "Ajde, Jano", " Oj, vesela veselice”, verk til Boki Milosevićeller "Zajdi, zajdi, jasno sonce” midt i Stavanger!?

Takk Olivera Tičević, Jelena Golubović, Stefan Šoškić, Miroslav Golubovic og Dejan Milivojević! Takk for at dere ga oss en kveld full av glede, lindret hjemmelengsel og brakte det praktfulle Balkan til Stavanger - i best mulig utgave.

Opotreden deres berørte også de som ikke kommer fra Balkan og ikke kjenner fra før verkene som ble utført. "Jeg får lyst å reise dit og bli bedre kjent med den delen av verden," "Danser dere med denne musikken?" Og det må vi se! ” "For en rytme!", "For en forestilling!", "Husk å gi beskjed når neste forestilling er!", erbare noen av reaksjonene fra ikke-Balkanere 🙂….

Og vi, Balkanere, vi er stolte av dere og deres opptreden . Dere har presentert den vakreste delen av oss alle!

Vi gleder oss til deres neste besøk! Vi lover en full sal (hvis Korona ikke stopper oss) og sørg for å forberede låter for «bis»!


Stavanger, Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić"