Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Julehumanitær aksjon report

.

Kjære våre medlemmer,

Da ble 2021 avsluttet  med stor suksess hvor  vi gjennomførte to humanitære aksjoner og gjorde hverdagen til barn med kreft og deres foreldre samt barn og ungdom innkvartert i hjemmet til skolen "St. Sava" i det minste litt vakrere gjennom våre donasjoner av utstyr, sengetøy og klær.

Den humanitære juleaksjonen var rettet mot å kjøpe håndklær, undertøy, T-skjorter og pyjamaser til barn og unge, som bor i hjemmet til Skolen for grunnskole og videregående opplæring "St. Sava" i Umca.

Elevene som går på skolen og oppholder seg i hjemmet er i ulik alder, så alle klærne ble kjøpt inn til dem i forskjellige størrelser, fra barn til voksne. Innkjøp av klær ble gjort gjennom firmaet «Jasmil» fra Arilje, som også leverte varene til hjemmet.

282 varer ble kjøpt, som følger:

-54 stk. store håndklær

-76 stk. undertøy

-76 stk. T-skjorter for jenter og gutter

-76 stk. pyjamas for jenter og gutter

Totalkostnaden for donasjonen var 19.951,17 kroner.

Direkte pengeinnsamling fra medlemmene av vår forening til denne humanitære aksjonen samlet inn 6910 kr. og resten av pengene ble betalt fra vår humanitære fondskonto. Hvis du tror at du kunne bidratt mer til denne humanitære aksjonen, står nummeret VIPPS 686439 fortsatt til tjeneste.

Humanitær Fondsstyret vil takke alle de som med sitt engasjement og hjelp gjennom donasjoner, månedlige donasjoner eller gjennom GRASROTMOTTAKER hjalp til i arbeidet til vårt Humanitære Fond samt alle de som tilberedte og solgte serbisk mat 20. november på Sølvberget.

Personalet ved "St. Sava"-skolen sendte oss også et takkebrev på vegne av barna

på skolens hjemmeside.

https://sososvsava.edu.rs/2021/12/24/donacija-udruzenja-srba-u-rogalandu-ivo-andric-24-12-2021/ 

Styret i Humanitær Fondet takker for samarbeidet


Juleaksjon

.

Kjære venner,

Humanitær fondet  ønsker å fortsette den gode tradisjonen vår med å hjelpe barn derfor 

lanserer vi en jule humanitæraksjon og inviterer deg til delta. Medlemmene av styret for Humanitær Fondet har valgt å støtte aksjonen med å kjøpe tekstilprodukter (sengetøy, håndklær, pyjamas, undertøy og sokker) til 40 elever ved internatskolen for grunnskole og videregående opplæring med hjemmet "St. Sava" i Umka (https://sososvsava.edu.rs/o-skoli/skola-danas/). 

Denne skolen er en av de eldste spesialskolene i Serbia, som driver pedagogisk arbeid for elever med spesielle behov. Barn fra hele Serbia er innkvartert på internatet, og de fleste av dem har lav økonomisk status, så de går svært sjelden hjem. Skolens lærere og pedagogiske personale prøver utrettelig å gi elevene alle nødvendige forutsetninger for bedre livskvalitet  på internatet, samt det rike innholdet av fritidsaktiviteter.

Varene skal hentes fra produsentene i Serbia, primært fra tekstilindustrien i Arilje.

Vi inviterer deg til å bidra til dette edle prosjektet i samsvar med dine evner og være en del av vårt humanitære fellesskap. Målet vårt er at innen 31.12.21. vi samler inn 20.000 kr.

Betalinger skjer til bankkonto: 1503.49.37122 eller til Vipps: 686439


Med vennlig hilsen,

Styre for Humanitær Fondet til Serbisk forening i Rogaland Ivo Andrić


Lyst på å smake mat fra Serbia?

.

Lørdag 20. november, på torget foran Sølvberget bibliotek, fra 11.30 til 15.30, stiller vi med serbiske spesialiteter - diverse kaker, maisbrød, surmelk, urnebes-salat, og rundstykker, paier og burek fra vår fantastiske Anđela Lević (https://www.facebook.com/bakentakesvg).


Kom i tide, mengden er begrenset. Overskudd går til humanitær fond til «Ivo Andrić»-foreningen. Bli sammen med oss en del av den internasjonale familiefestivalen i regi av Sølvberget bibliotek - Soelvberget-inviterer-til-internasjonal-familiefest


Nyt ulike aktiviteter med barna dine, og kom så innom oss for å oppleve Serbia i Stavanger. Vi sees! 

Den andre årlige humanitære aksjonen til foreningen "Ivo Andrić" i 2021.

.

I samsvar med vedtakene til humanitære fondet for Det Serbiske Forbundet i Rogaland "Ivo Andrić", i desember 2021 vil den andre årlige humanitære aksjonen til vår forening vil bli gjennomført.


Målet med fondet er å hjelpe følgende prosjekter som er beregnet for barn og unge og som må være gunstig for minst TI barn;


1. Støtte til organisering av skoler, leirer og utdanningsverksteder

2. Støtte til helse- og vitenskapelige institusjoner

3. Støtte til utvikling og anskaffelse av lærebøker, bøker og læremidler til skoler og biblioteker

4. Støtte til organisering av arrangementer, ungdom - sport og kultur - kunstneriske arrangementer

5 Støtte til medier, mediekunnskaper og digitale kommunikasjonsprosjekter

6. Støtte til prosjekter for å forbedre leve- og helsemessige forhold


Vi inviterer alle som trenger hjelp og faller inn i en av de ovennevnte kategoriene og er i samsvar med reglene. ( prosedyrenhttps: // ivoandric. no / sr / humanitarni-fond / pravilnik-rada-fonda.html  ) Vi inviterer til for å søke om hjelp ved å fylle ut kontaktskjemaet på nettsiden innen 25. november 2021 år.

https://ivoandric.no/sr/humanitarni-fond/kontakt-sr-hf.html 


DISSE KAN IKKE DELTA 

Direkte eller indirekte brukere av budsjettmidler

enkeltpersoner 

økonomiske enheter 


De innsendte søknadene vil bli behandlet fortløpende og innen 1. desember 2021 

 HF -styret vil avgjøre hvem som skal hjelpes i den andre humanitære aksjonen i år.


Styret for fondet i foreningen "Ivo Andrić"


«Nečista krv - Greh predaka» 5.9. på Odeon kino i Stavanger

.

Vi inviterer på kino igjen! 

Vi går tilbake til kinoene med et fantastisk historisk skuespill. «Nečista krv - Greh predaka» 5.9. på Odeon kino i Stavanger. 

Dette filmeventyret er skapt ut fra motivene til de tidløse verkene til den legendariske Bora Stanković, og tar oss med på en fantastisk reise inn i fortiden i en tid med store endringer i Serbia. Rollelisten ledes av Dragan Bjelogrlić i en av hans beste roller, og ved siden av ham er Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Nela Mihailović, Feđa Štukan og mange andre. En filmopplevelse vi bare kunne ønske oss tilbake til kinoene. En film full av energi og følelser. 

På grunn av tiltakene som er betinget av den nåværende pandemien, er kapasiteten til salene redusert, så vi anbefaler alle å få billettene så snart som mulig: Kjøp (odeonkino.no)

Annet informasjon: www.helse.ch

Prosjekt i samarbeid med Stavanger Kommune og HR selskap Virtuala

.

Vi inviterer interesserte til å søke om deltakelse i prosjektet vi organiserer i samarbeid med Stavanger kommune og selskapet Virtuala. Prosjektet har som mål å gi våre medlemmer profesjonelle, individuelle råd når de søker jobb.

Midler sponset av Stavanger kommune for dette prosjektet initiert av foreningen "Ivo Andrić" dekker kostnadene for de fem første medlemmene som søker.

Hvis disse konsultasjonene viser seg nyttige og det er interesse blant medlemmene, vil Foreningen prøve å utvide antall deltakere og finansiere konsultasjoner fra andre kilder.

Søknad sendes på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kursstart: september 2021.

Søknadsfrist: 20.8.2021.

For mer informasjon, se videoen utarbeidet av Eva Kanic-Pieterse


Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss