Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Bøker til barneskolen "Milan Rakic", Gornja Toplica, Valjevo

.

Biblioteket ved barneskolen "Milan Rakic" i Gornja Toplica nær Valjevo inneholder bare ca. 600 titler. Det er i hovedsak litteratur for voksne som barn i denne alderen verken forstår eller er interessert i.

I en tid med mobiltelefoner og sosiale nettverk, i Serbia er det fortsatt barn som ønsker å få en bok som en gave, men også for å ha en plass for lesing.

Skolen jobber med å løse problemet rundt skolens bibliotek og sammen med lokale folk har de lansert en kampanje for å samle inn penger til gjenoppbyggingen av skolens loft, som lett kan bli barnas bibliotek med lesesal.

Barn i barneskolen "Milan Rakic" i Gornja Topplica liker å lese, men kan ikke fordi de mangler litterære verk. Derfor har denne skolen begynte å samle inn bøker og på mindre enn en måned doblet antall barnebøker. Hvis vi vet at hele Gornja Toplica med omegn ikke har et bibliotek, så er det klart at dette nye barnebiblioteket kommer til gode til barn og deres lærere, og hele lokalsamfunnet. Det blir en plass der de kan være i stand til å kose seg med lesing og fritidsaktiviteter, som for eksempel litterære kvelder, og teaterforestillinger.

Det er derfor vår forening starter kampanje for å samle støtte og i denne forbindelse kontaktet vi serbiske språket lærer Snezana Markovic, som har gitt oss rundt 50 boktitler som de kunne tenke seg å ha i biblioteket. Vi vil bruke innsamlede penger for å kjøpe så mange som mulig av disse 50 boktitler gjennom nettbutikken "Korisna Knjiga".

Som vanlig har vi tatt ut 1500,- kroner fra Humanitære Fond for denne innsamling, og vi oppfordrer alle mennesker av god vilje og et stort hjerte med å gi sitt bidrag for å støtte denne innsamlingen. Penger betales på Humanitære Fond kontonummer:

Kontonummer: 1503.49.37122

Betalingen merkes med "Barneskole Milan Rakic"
Siste frist for innbetaling er satt til 15. november.

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss