Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

"Til Norge for å dø" - Knut Flovik Thoresen

.

Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric" er stolte av å kunngjøre at den serbiske utgaven av boken "Til Norge for å dø", skrevet av vår store venn, Knut Flovik Thoresen, vil i slutten av oktober se dagens lys, publisert i regi av forlaget "Catena Mundi" fra Beograd.

Boken er basert på vitnesbyrd fra serbisk fange i nazistenes konsentrasjonsleire i Norge Nikola Rokic, og forfatteren i tillegg til en ekstraordinær utstilling av skjebnen til serbiske internerte i Norge, gir også en historisk oversikt over viktige tragiske hendelsene på Balkan under andre verdenskrig, med spesiell vekt på Ustasha folkemord mot serbere i NDH . Knut Flovik Thoresen i sitt arbeid for første gang introdusert tesen om at nazistenes konsentrasjonsleirer i Norge var den ultimate determinant av Ustasha folkemord for mange av våre landsmenn.

Knut har med spesiell ærbødighet dedikert boken til ofrene for folkemordet i Ustasha regimet og internerte i norske leirene og deres familier.

Det gir oss stor tilfredshet at den serbiske utgaven av boken til Knut ble realisert i samarbeid med Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric", og ideen om samarbeid kom i mars i år i Stavanger, under besøk av Branimir Nesic, direktør for forlaget "Catena Mundi". Samtidig kan vi være stolte av at vår venn Knut ga "Catena mundi" og vår forening tillitt til å realisere dette viktige prosjektet.

Boken vil bli omtalt på årets bokmessen i Beograd, på standen til forlaget "Catena Mundi", samt standen til Direktoratet for samarbeid med Diaspora Utenriksdepartementet i Republikken Serbia, 31.10.2015 kl 17:00.

Vi inviterer alle som er i stand til å besøke bokmessen og delta i presentasjonen av boken til å gjøre det.

Styret i Serbisk Forening Rogaland "Ivo Andric"

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss