Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

"Til Norge For å Dø" - Serbisk utgave av boka til Knut Flovik Thoresen

.

Den serbiske foreningen i Rogaland "Ivo Andric" presenterer med stolthet serbisk utgave av boka om våre krigsfanger i nazi-leire i Norge. "Til Norge for å dø" er skrevet av vår venn, norsk historiker og ekspert på Andre verdens krigshistorie - Knut Flovik Thoresen. Vi er stolte av at den serbiske utgaven er realisert i samarbeid med vår Forening, det er en tillitserklæring fra både utgiver og forfatteren.

Ideen om samarbeid med "Catena Mundi" kom i mars i fjor, i forbindelse med besøket av Branimir Nesic, forlagets direktør.

Dere kan bestille eget eksemplar via vår Forening. Prisen er kr. 200,- og en del av pengene skal brukes til å pleie og bevare minnet om våre landsmenn som endte livet i tyske fangeleirer på norsk jord.

BESTILL BOKEN HER

Boken "Til Norge for å dø" er en historisk studie som ikke finnes i Serbia.
Lidelser til serbiske krigsfanger i kalde Nord er urettmessig glemt. Den norske historikeren Knut Flovik Thoresen konfronterer oss med den smertefulle biten av vår biografi.

Boken er basert på vitnesbyrd til den serbiske krigsfangen i tyske nazileire i Norge Nikola Rokic. Forfatteren har, i tillegg, gitt oss et viktig bilde av de tragiske begivenhetene på Balkan i løpet av Andre verdens krig, med spesiell fokus på folkemordet begått av ustasja NDH mot Serbere. Knut Flovik Thoresen har for første gang presentert en avhandling hvor nazi-leire i Norge var ment som endepunkt av dette folkemordet, for mange av våre landsmenn.

Boken ble presentert på fjorårets Bokmesse i Beograd, og vakte stor interesse fra publikum. Bruk vår bestillingskjema for å sikkre deg ditt eksemplar.

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss