Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Kulturkaffe "Mat fra Serbia"

.

På lørdagen 17.November presenterte vi stolt frem Serbia og serbisk samfunn i Rogaland på Internasjonal kultur kafe gjennom rik mat- og kulturopplevelse.

Alt var planlagt til minste detalj i flere måneder, og forberedt av mer enn 50 personer som hjalp med matlaging, dekorasjon, salg og delte ut brosjyrer om Serbia, osv.

Vi fikk støtte fra den Serbiske ambassaden i Oslo som sendte oss brosjyrer som ble delt ut og filmen «Soul Food» som ble vist på storskjerm og passet perfekt for denne arrangementet. Spesielt for dette arrangementet fikk vi brosjyrene «52 Helger i Serbia» og «52 Smaker av Serbia» fra den Serbiske turistforeningen i Beograd. Det ble også delt ut oppskrifter på «gibanica» oste pai og «urnebes» salat på serbisk, engelsk og norsk spršk.

Eksponater fra serbisk kulturarv fant plass i en liten utstylling: serbisk nasjonal drakt, en typisk serbisk spinnerokk, forskjellig håndverk, tradisjonelle serbisk Rakija flasker og glass med ajvar og syltete grønnsaker. Kultur innlegg som fikk mest oppmerksomhet var de små barna som danset tradisjonell serbisk folkedans.

En time før vi skulle stenge var all maten som vi hadde laget utsolgt, så det var tydelig at maten var «inner tier». Det var veldig klart at vi hadde hatt ett bra og vellykket arrangement. Vi fikk masse gode tilbakemeldinger, og det var ny besøksrekord på den Internasjonale kultur kafeen. Det som skapte den fantastiske stemningen var den positive energien vår og den tradisjonelle serbiske gjestfriheten.

Takk til alle frivillige, og spesielt til de som planlaget og koordinerte prosjektet. Og vi er også så veldig takknemlige til alle som forberedte den gode maten og alle de forskjellige kakene. Mange av de var trøtte etter jobb, men allikevel tilbrakte mange timer for å hjelpe til med arrangementet. Takk til de som laget 250 småkaker for første gang i livet og de som bare skulle stikke innom, men allikevel ble i 5 timer og hjalp til. Takk til alle ungdommene og barna som stilte opp i nasjonaldrakter og gjorde en kjempeinnsats som arrangement verter og med flott dans. Det er med glede š se at ogsš de som ikke er meldemmer i Foreningen, har blitt med og bidratt til at dette blir en vellykket arragement.

Dette er ett bevis på at vi er en stolt samfunn som har hjemlandet nært til hjertet!

  • 12
  • 14
  • 15
  • 21
  • 24
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss