Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Jakten på Julenissen

.

Nyttårs forestillinger for barn «Jakten på Julenissen» ble avholdt i en festlig atmosfære med mye latter, gaver og velsmakende matretter. Gjestene sparte ikke på ros og gode tilbakemeldinger!

Denne suksessen er en flott måte å krone innsatsen, utholdenhet og arbeidet som kontinuerlig investeres i våre barn i Serbisk språk- og kulturskole på frivillig basis av våre fire lærere: Katarina Ranđjelovic, Biljana Đorić, Sanja Hundhamer og Sanja Lazarevic.

Jeg vil prøve å formidle bare en del av dette arbeidet: undervisning, som arrangeres hver lørdag 11-13:15, forberedes og koordineres mellom lærerne gjennom en videokonferanse hver fredag, det skrives også ut ytterligere undervisningsmateriale nesten hver gang, på lørdag må en forberede klasserommet før timen, og deretter rydde opp, av og til vaske også etter timen. Forberedelser til forestillingen startet i oktober, parallelt med øving med barn ble forberedt også dekorasjon til scenen og kostymer ble kjøpt, lærerne søkte passende lokaler, laget gjestelisten og svarte på alle henvendelser om forestillingen. Den generellprøven ble arrangert i desember i form av et to-timers juleverksted.

Vi må ikke glemme å takke også til de som, i tillegg til lærere og elever, bidro til at dette arrangementet lyktes:

Til Rade Stević som var vår Julenisse og delte en håndfull gaver til barn.

Til Momir Novaković og Ivan Đurđević som filmet showet, i tillegg til Momir for arbeid med film fra forestillingen som vi sendte til alle våre gjester.

Til Ole Hundhamer som fotograferte forestillingen og tok de flotte bilder med Julenissen som vi også sendte til våre gjester.

Til Tejan Golkhar for lyd og teknisk støtte i forberedelser og under forestillingen.

Det er nå helt klart hvorfor denne forestillingen ble kunstnerisk, organisatorisk, teknisk, media og produksjonsmessig gjennomført på et meget profesjonelt nivå.

Og til slutt, vi er stolte av våre dyktige, engasjerte og nysgjerrige barn som tappert våget seg inn denne nye utfordringen, som for mange av dem ikke var så lett.

Takk for besøket og godt Nyttår!

På vegne av Serbisk forening i Rogaland «Ivo Andrić»
Milena Stojković Helgesen

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss