Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Planlagte aktiviteter til Foreningen for høsten 2019.

.

Kjære alle,

La oss starte dette arbeidsåret for Foreningen med de gode nyhetene som kom til oss i løpet av sommeren fra Stavanger kommune og Utenriksdepartementet til Republika Srbija .

Fra Kommune Stavanger, øremerket til driftskostnader i 2019. fikk Foreningen 75 000,00 kroner , og ytterligere 30 000,00 kroner til integreringsprosjekt "Norsk språktrening med vekt på konversasjon."

De gode nyheter fra Utenriksdepartementet til Republika Srbija er at vi ble tildelt 100.000,00 RSD medfinansiering for vår Ungdoms- folkeansamble sin reise til Oslo for å opptre på den tredje kvelden med serbisk folklordans, arrangert av Serbisk forening RAS , 25. mai 2019.

Betydelige midler vi fikk fra Stavanger kommune og Utenriksdepartementet til Republika Srbija , er tydelig tegn på at de, gjennom våre prosjekter som allerede er iverksatt og de som vi har planlagt, anerkjenner verdien av alt arbeid som legges i Foreningen både med formål å sikre god integrering og bevaring av det serbiske språket, kulturen og tradisjonene.

 

Følgende er en oversikt over oppstart og aktiviteter for de planlagte seksjoner til Foreningen for høsten 2019.

Serbisk språk- og kulturskole begynner arbeidet lørdag 31. august.

  • for begge grupper, både eldre og yngre, fra 11-12: 45      

Vi vil dele mer informasjon om organisering av klasser, sted, viktige forhold, osv. snarest, på websiden til Foreningen, FB-siden og på e-post.

Sportsseksjonen inviterer til basket:

  • med begynnelse 2 . september, mandager fra kl 19-20 i gimnastikksalen til Tastaveden skolen, Soltunveien 30      
  • med begynnelse 4 . september, onsdager fra kl 19-20 i gymnastikksalen til Godeset skole, Folkvangveien 50      

De som er interessert kan kontakte seksjonskoordinator Vlada Martac, 99870730.

 

Folklore-seksjonen for barn og ungdom begynner arbeidet tirsdag den 3. september i storsalen på Tjensvoll bydelshus, Morgedalsveien 60.

  • fra 18-19. for yngre barn      
  • fra 19-20: 30 t. for ungdommer      

Vi inviterer alle interesserte barn til åpen prøve den 3. september (yngre gruppe - 6-10 år, eldre gruppe - 11-17 år)

Folklore-seksjonen for сениорер begynner arbeidet torsdag 5.  september . Plassen og tidspunktet for åpen prøve vil bli publisert på senere tidspunkt.

Småbarntreff arrangeres lørdag 14. september i storsalen på Tjensvoll bydelshus, Morgedalsveien 60.

Norsk trening med fokus på konversasjon vil begynne arbeidet mandag 2. september i lokalene til Gausel bydelshus , Heddeveien 141 .

  • fra kl 17:45 -19 : 30 begynnernivå      
  • 19 : 30 – 21 avansert nivå      

Vi vil dele mer informasjon om hvordan klasser blir organisert de neste dagene via websiden til Foreningen, FB-siden og på e-post.

 

Serbiske språktrening for voksne med vekt på konversasjon - denne aktiviteten vil ikke starte i august / september.

 

 

Noter følgende datoer i kalenderne:

Besøk til Oljemuseet, på søndag 8. september kl. 11

Forestilling Državni posao " Velika reforma " , i samarbeid med Serbisk forening RAS , lørdag den 21. september klokka 18.00. Billetter kan kjøpes via Vipps på nummer 115 043 . Lokalet blir kunngjort senere, når det tekniske utstyret er sikret.

Forelesninger om Barnevernet, tidspunkt og plass blir publisert senere.

Internasjonal kulturkafe "Mat fra Serbia" , 2. november kl 12, Brødregt. 16 (Nytorget 1, inngang fra Brødregt.)

Komedie " Sta me snadje " Andjelka Prpić , i samarbeid med Serbisk forening RAS , fredag 22 . november klokka 18.00 Billetter kan kjøpes via Vipps-applikasjonen på 115043 . Lokalet blir kunngjort senere .

 

Mer informasjon om alle seksjoner og prosjekter på foreningens nettside og FB-sider vil følge innen kort tid . I mellomtiden kan alle ta kontakt via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for ytterligere informasjon.

Vi minner om at alle ideer og forslag fra medlemmer er velkomne i skriftlig form og sendt til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

 

Med vennlig hilsen
Styret til Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andric"