Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Oppdatering i forbindelse med gjennomførte humanitære aksjoner

.

Kjære venner,

En av de viktigste aktivitetene til Forening, som initierte dannelse av foreningen, er organisering av humanitær hjelp til vårt land i krisesituasjoner. Dette året brakte en korona viruspandemi, som forårsaket innføringen av en unntakstilstand verden over, tok mange liv og forårsaket fortsatt uforutsigbare økonomiske konsekvenser.

Det humanitære fondet til Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić", med ønsket om å oppfylle sin opprinnelige oppgave med å uttrykke støtten fra medlemmene og samle hjelp til vårt folk, som ble hardt rammet av denne krisen, ble samlet igjen.

To humanitære aksjoner ble gjennomført med hell. Den første ble organisert i form av kjøp av mat- og hygieneprodukter for tre institusjoner:

- Senter "Iskra" i Novi Grad kommune, Republika Srpska, for 70 brukere med spesielle behov

- 150 pakker med mat- og hygieneprodukter til pensjonister med lav inntekt og sosialt utsatte familier i Bela Palanka kommune, som er en av de fattigste kommunene i Serbia

- 6 suppekjøkken som mater 2000 mennesker i Kosovo og Metohija

For denne humanitære aksjonen innbetalte mange mennesker, både fra Norge og fra andre land bebodd av den serbiske diasporaen, 36.531,23 kroner gjennom vår forening. Målbeløpet var 50.000,0 kroner, så forskjellen på 13.468,77 kroner ble betalt fra Foreningens humanitære fond.

Den andre store aksjonen ble organisert i samarbeid med andre serbiske foreninger i Norge. Det ble samlet inn hjelp til beskyttelseutstyr for helsearbeidere på Universitssykehus i Tiršva 10 i Beograd. Všr forening donerte 2.275,00 kroner. Mange medlemmer av foreningen bidro også individuelt.

Vi håper at viktigheten av det humanitære arbeidet er tydelig for alle medlemmene og venner av foreningen. Vi har stort håp om at de felles humanitære aksjoner har inspirert mange, og vi har et stort ønske om at Humanitærfondet skal fortsette med slike aksjoner ved hjelp av flere mšnedlige bidrag fra sine medlemmer. Ikke glem at bare en liten månedlig donasjon på 30-50 kroner kan gjøre at mange familier kan realisere store summer på årlig nivå. Vær den som aktivt deltar i det sosiale livet i miljøet ditt, vær den som bryr seg, være den som gjør en forskjell!

Serbisk forening i Rogaland "Ivo Andrić" ønsker å utrykke en stor takk til deg som deltok i vår humanitær aksjon. Takk også for tilliten som ble vist oss til å rette hjelpen til de som trenger det mest.

Humanitærkontonummer: 1503.49.37122

Artikkel publisert av humanitær organisasjon av bispedømmet Raska og Prizren – Majka devet Jugovića om donasjonen som ble sendt til suppekjøkken i Kosovo og Metohija