Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Informasjon om planlagte aktiviteter

.

Kjære alle,

Vi har gode nyheter å dele. UtenriksdepartementetUtdanningsdepartementet i Republika Serbia har besluttet om å støtte opprettelse av offisiell serbisk skole i Stavanger og å finansiere en lærer for denne skolen. Tusen takk til Serbisk riksforbundt og Ambassaden, spesielt til ambassadør Suzana Boskovic-Prodanovic og konsul Olivera Marinkovic, for deres store engasjement og hjelp. Takk til alle som med deres engasjement og harde arbeid bidro til at vi vedvarte i vår innsats og realiserte dette ønsket som har ulmet siden første dag av Foreningens dannelse. Skolen starter drift i slutten av august eller i begynnelsen av september. Skolen er selvfølgelig åpen for alle barn (ikke bare barna til foreningsmedlemmer). Vi publiserer påmeldingsskjemaet og mer informasjon snart.

Vi vil også informere om at Stavanger kommune har bevilget midler for norsk språktrening med vekt på konversasjon.

Vi startet 2020 med en veldig ambisiøs arbeidsplan, som vi dessverre ikke klarte å gjennomføre på grunn av tiltak relatert til coronavirus-pandemien.

Det er fremdeles usikkert når alt vil gå tilbake til det normale, men vi er klare og etter sommerferien starter vi i full fart. Selvfølgelig vil alle aktiviteter bli gjennomført i tråd med tiltakene som er foreskrevet av helsetjenesten i Stavanger kommune.

Noen av de planlagte aktivitetene er: Vi inviterer barn til kino (dato og film blir kunngjort senere), stykket "Striptease", nyttårsforestilling til barn. Datoer og mer informasjon vil bli kunngjort etter sommerferien.

Aktiviteter i seksjoner etter sommerferie:

  • Folklore for barn og ungdom - samme tid og plass som før, tirsdager 18-19 for de yngste, 19-20: 30 for ungdommer, i Tjensvoll (Tjensvoll Bydelshus).
  • Folklore for seniorer – nytt tidspunkt - mandager 19-21 i hallen i Gausel (Gausel Bydelshus) slik at plassen er nærmere potensielle deltakere fra Ålgård.
  • Idrettsseksjon - onsdager fra 18-19, gymsal i Kampen skole. Kontakt oss om du ønsker å bli inkludert i Viber-gruppen til idrettsseksjon, der arrangeres flere treninger.
  • Nårsk språktrening - for nybegynnere og videregående nivå, mandager fra 18-21, i Gausel (Gausel Bydelshus)
  • Datoene for Barselltreff blir kunngjort etter sommerferien, selvfølgelig, hvis det er interesse for å organisere det.
  • Serbisk for voksne vil bli organisert i form av online-timer på tidspunkt som passer deltakerne. Mer informasjon følger snart.

Vi ønsker deg en fin ferie, uansett hvor du tilbringer den!

Spesielle hilsener og mange takk til seksjonens- og prosjektkoordinatorene.

 

Styret