Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Internasjonal kulturkafé i Stavanger

.

Serbisk Forening i Rogaland "Ivo Andric" i samarbeid med International Kultur Nettverk (IKN) i Stavanger arrangerte internasjonal kulturkafé sist lørdag.

Lokaler på Nytorget i Stavanger sentrum var sist lørdag en liten serbiske ambassade, der medlemmer og venner av foreningen presenterte serbisk gastronomi og serbisk kultur.

Lokaler i sentrum av Stavanger var for små til å ta imot så stort antall besøkende som kom for å smake på spesialiteter fra tradisjonell serbisk mat. Det var over 200 besøkende, hvorav et stort antall nordmenn og andre nasjoner over hele verden.

På menyen, i tillegg til tradisjonell serbisk gjestfrihet, var spesialiteter fra Serbia, for eksempel kyllingsuppe, kål ruller, ost pai, korn brød og salat. Størrelsen på porsjoner var også i tråd med vår velkjente tradisjon.

Med hjelp av den serbiske ambassaden i Oslo fikk vi vist høy kvalitet reklamemateriell fra Tourist Organization of Serbia, og på veggene var det plakater av skjønnheten i vårt hjemland. Det ble også vist en kampanjefilm om Serbia. Vi håper at vi har klart å tiltrekke noen av gjestene til å bli kjent med og besøke Serbia.

Foto album:

Da på scenen kom våre beste unge musikere (fra venstre til høyre): Jasmina Zivic, Milan Rabrenovic, Milan Adamovic og Una Maja Vagner, alle sitteplasser var opptatt og et betydelig antall gjester sto. Repertoaret inkluderte tradisjonelle serbiske låter som "Far Away", "Denne morgenen mine roser blomstret", "Stopp, stopp Ibar vann" og en fremragende arrangement "Kom Jano" ... Etter hver sang hørtes det velfortjent applaus.

Fra gjester fikk vi all ros for gjestfriheten og svært velsmakende mat. Koordinator for IKN var imponert av den suksessen vi oppnådde, som mange andre, større innvandrermiljøer har ikke klart å oppnå.

Det hele ble organisert av foreningens medlemmer og de frivillige, som har jobbet hardt og uselvisk slik at vi grasiøst kan presentere Serbia i Stavanger og Norge. Derfor takker styret alle som har vært direkte eller indirekte involvert i forberedelse og gjennomføring av arrangementet, så vel som alle gjester som besøkte oss på lørdag. Styret er spesielt takknemlig sekstenårige Natalia Kandic som på eget initiativ kom og helhjertlig hjalp på kjøkkenet hele dagen.

Den suksessen som vi har oppnådd forplikter oss til å fortsette vår deltakelse i disse og lignende arrangementer, selv med de høye standarder som vi har satt oss.

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss